Om oss

 

 

 

 

 

Vi är två syskon, Eva och Calle, som har denna kennel tillsammans. Eva bor i Sätra där kenneln finns och där hundarna bor och Calle bor i Stockholm.

 

En kennel i liten skala. Nu finns här två Affenpinscher: Billie, en tik samt hennes dotter Asta, båda med kennelprefixet Airescot.

Här finns också en snart 10 år gammal Yorkshireterrier, Hedvig.

 

Vi har båda ett genuint djurintresse, djur har alltid funnits i våra liv, uppvuxna på en bondgård som vi är. Efter flytt från föräldrarnas gård har djur fortsatt att vara en viktig del av våra liv.

Det har funnits getter, höns, ankor, kalkoner, vaktlar, angorakaniner, hundar av olika raser, katter samt kor, hästar och grisar.

På Sätertäppan finns nu hundar, höns av olika raser och storlekar, Mignonankor, vaktlar samt katter.

 

Kennelnamnet ”Sätertäppan” kommer sig så klart av namnet på byn där kenneln är belägen samt av att Evas hus ligger på en liten täppa.

Sätra är beläget i norra Uppland, på gränsen mellan Tierps kommun och Älvkarleby kommun. Enklast kan man säga att Sätra ligger mellan Uppsala och Gävle.

 

Vår första Affenpinscher kom in i våra liv hösten 2012, det var Asta som då kom som en liten valp, en valp som charmade allt och alla. Vi fick sedan möjlighet att även ta över hennes mor Billie.

Rasen har funnits med på vår toppfem-listan över intressanta raser, men först då passade det att skaffa en egen. Ett val vi aldrig har ångrat. Till sättet är rasen oförskräckt, en liten tuffing, vaksam, envis och mycket tillgiven. Den är en i vårt tycke en mycket trevlig familjehund på alla sätt och vis.

 

Texten nedan har klippts ut från Hundliv.eu. Den tycker vi stämmer väl in på rasen:

 

Karaktären hos rasen är en blandning av mjuk tillgivenhet och vaksamhet. Temperamentet beskrivs ofta som lite förnämt skurkaktigt. En affenpinscher tar sig själv på stort allvar, vilket tillsammans med dess intelligens och vilja att vara till lags gör den lättlärd. Den är mycket lojal mot sin familj och sina vänner. Affenpinscher är en liten, uthållig och glad hund med stort kurage och den är samtidigt både känslig och belevad. Den kan vara reserverad mot främmande människor, vilket ska respekteras. Efter en stund kommer den oftast självmant fram och hälsar.

 

 

 

 

 

Alltså en ras som passar många, bara synd att den fortfarande är så pass okänd.

 

Copyright Calle © All Rights Reserved